koemelk allergie baby

Symptomen koemelkallergie baby

Hoe herkent u koemelkallergie bij uw baby?

Wat zijn de symptomen van koemelkallergie bij een baby?

De meest voorkomende symptomen van koemelkallergie bij een baby zijn; onrustig drinken, onrustig en slecht slapen, huidproblemen zoals eczeem en huiduitslag (deze link tussen voeding en je huid gaat je hele leven mee!), veel huilen, erg vaak moe zijn. Andere symptomen van koemelkallergie bij een baby kunnen oogklachten, neusklachten, ademhalingsproblemen en maag/darm problemen zijn.

Een baby kan zelfs een groeiachterstand oplopen. Soms zijn de symptomen van koemelkallergie bij een baby echter niet zo duidelijk. Bij twijfel is het altijd belangrijk om de huisarts of kinderarts te raadplegen.

baby drinkt melk

Zij kunnen u precies vertellen of uw baby kans heeft op koemelkallergie.

Dit doen ze aan de hand van uw familiegeschiedenis. Als een aantal van bovenstaande symptomen ook voorkomen in uw familie, is de kans groot dat uw baby ook koemelkallergie heeft. Om dit zeker te weten kan de huisarts of kinderarts een aantal testen uitvoeren.

De symptomen van koemelkallergie bij een baby zijn dus best lastig te ontdekken, omdat het er zo veel zijn. Kinderen die geen koemelkallergie hebben kunnen immers ook wel eens benauwd zijn, of onrustig slapen. Dit kan namelijk ook door veel andere dingen komen.