koemelk allergie hoofding

Koemelkallergie dieet

Misschien had u al een tijdje klachten, en heeft de dokter u vandaag de uitslag verteld.

Een allergie voor koemelk eiwitten. Dat betekent dan wel dat u een koemelkallergie dieet moet gaan volgen. Heel vervelend, want er zijn heel erg veel producten die koemelk bevatten vanwege de smaak en de bindende eigenschappen. Wat de huisarts u vast en zeker aangeraden heeft, is het bezoeken van een diƫtiste.

Deze professional kan u precies uitleggen hoe dat nou werkt met zo’n koemelkallergie dieet, en waar u precies op moet letten. Een allergie is meestal erfelijk bepaald, en misschien heeft u ook wel familieleden die kampen met hetzelfde probleem.

melkkoeien

Tips en recepten om te voldoen aan een koemelkallergie dieet kunnen zij u dan vast wel geven.

Het is toch best even balen, en vooral in het begin zoeken naar producten die passen in een koemelkallergie dieet, maar u zult merken dat het steeds makkelijker gaat. Er is brood te koop waarbij geen melk aan het deeg is toegevoegd.

En uw dagelijkse glaasje optimel kunt u eenvoudig vervangen door een glaasje sojamelk. Producten die zijn gemaakt van sojabonen passen perfect in een koemelkallergie dieet. In plaats van vanillevla kunt u dan gewoon kiezen voor een sojadessert met vanille smaak.

Verder kan je zelf ook notenmelk gaan maken. Op de blog van Steffi Vertriest kan je hier een makkelijk recept vinden om zelf amandelmelk te maken. Superlekker en zero lactose!